Recycle Deal ” Doe jij ook mee aan een gezondere wereld?”

T-Mobile Recycle Deals

 

Duurzaamheid. Een mooi woord dat steeds vaker terugkomt op Social Media, radio en tv. Maar waarom heb ik het gevoel dat mensen hier te weinig over nadenken?

Ik werd daarom uitgenodigd door T-Mobile Nederland om hun Recycle Deal te begrijpen en dit aan jou door te geven.

Ben je nu al nieuwsgierig naar de we website van T-Mobile  kijk dan snel op  —> https://goo.gl/eebh8Z

 

Weet jij dat er jaarlijks 3 miljoen telefoons in de la blijven liggen? Dat ze in Afrika net zoveel telefoons hebben liggen die niet meer werken? Weet jij dat we de grondstoffen van een mobiele telefoon heel goed kunnen hergebruiken en zo kunnen voorkomen dat onze volgende generatie problemen gaat krijgen?

 

Op dit moment ben ik zelf al enorm bezig met duurzaamheid. Ik eet plantaardig, ik draag steeds meer sustainable kleding, fiets overal naar toe en gebruik zoveel mogelijk het OV.

Alleen ben ik totaal niet bezig met het inleveren van mijn oude apparaten. Dit is wel gek,

want ik kan me mateloos irriteren aan alle kabels en kapotte apparaten in huis.

Recycling

 

Mijn dag op het hoofd kantoor van T-Mobile stond in het teken van informatie krijgen over hun nieuwe recycle deal en hun samenwerking met “Closing the Loop”, een organisatie die zich bezig houdt met recycling van oude telefoons in minder ontwikkelde landen.

 

Het gaat misschien niet om een hele grote hoeveelheid, maar elk mobiele telefoon bevat

tot wel dertig verschillende grondstoffen waaronder: zilver, zink, koper, glas, tin, plastic en goud. Met name goud wordt steeds schaarser en door de behoefte aan deze grondstoffen putten we de aarde enorm uit.

 

One-for-one

 

Begin augustus sprak ik met de directeur (Dhr. de Kluijver) van “Closing the Loop”, die mij vertelde dat ze inmiddels drie fabrieken hebben gebouwd in Europa waar mobiele telefoons een recycle proces kunnen door gaan.

 

Van alle toestellen die hergebruikt worden, komt twee-derde terecht in landen waar geen verantwoorde recycling infrastructuur is. Hierdoor belandden gebruikte toestellen op de vuilnisbelt en zijn zo schadelijk voor de mens en het milieu.

 

Daarom heeft T-Mobile samen met Closing the Loop het “one-for-one” concept bedacht.

Dit betekent dat iedere nieuwe telefoon na een eerste gebruikstermijn wordt doorverkocht en zo van de e-waste vuilnisbelt wordt gered.

 

Samen met lokale partners in Afrika en Azië zorgen zij er ook voor dat de metalen die worden gewonnen voor de productie van een nieuwe mobiele telefoon wordt gecompenseerd door een “afvaltelefoon” te verzamelen en te recyclen.

Mocht je hier meer over willen weten, dan adviseer ik zeker je om eens een kijkje te nemen op de website van Closing the Loop.

 

Hoe zit de Recycle Deal in elkaar?

 

In deze tijd vliegen de nieuw telefoons je om de oren en elk jaar komt er van jouw favoriete merk wel een nieuw model uit.

 

Met de Recycle Deal kun je als klant van T-Mobile een nieuwe abonnement met een nieuw toestel aanschaffen. Aan het einde van het abonnement koopt T-Mobile het toestel terug tegen een vooraf vastgestelde waarde en laat vervolgens het toestel duurzaam recyclen of hergebruiken.

 

Wanneer jouw telefoon en die van anderen een tweede leven krijgen in een ontwikkelingsland, dan zorgen T-Mobile en Closing the Loop ervoor dat dezelfde hoeveelheid afvaltoestellen teruggehaald wordt en zo kunnen worden gerecycled.

 

Mocht je uiteindelijk beslissen om je toestel te houden, dan betaal je het restbedrag (het totaal van de maand bedrag verlagingen) achteraf terug.
Met de Recycle Deal ben je dus maandelijks veel minder geld kwijt aan je abonnement. Dit maakt het dus veel leuker voor je portemonnee en beter voor de wereld.

 

Dus het terugkopen van je toestel door T-Mobile zorgt namelijk voor een lager maandbedrag voor de afbetaling van het toestel ten opzichte van een toestelkrediet zonder Recycle Deal.

Deal of geen deal?

 

Wat ga jij doen met de oude telefoons in jouw la? Ga jij voor een duurzame Recycle Deal?

Nu we dit weten is het dan niet tijd om deze boodschap te verspreiden, zodat andere mensen hier ook bij stil staan?

 

Want als iedereen hier meer bewust van wordt, dan kunnen we er uiteindelijk voor zorgen dat we de aarde niet uitputten en duurzamer omgaan met onze kostbare planeet.

@tmobilenederland en @closingtheloop_eu enorm bedankt voor deze leerzame dag over de duurzaamheid van onze mobiele telefoons. Ik zal deze boodschap zeker door gaan geven en mensen meer bewust maken van de #recyclemovement!

 

Oh, en vergeet niet op de website van T-Mobile te kijken -àhttps://goo.gl/eebh8Z

 

Spread the word!!

 

-Mark Schadenberg

@Markschadenberg

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.