Second Place “The Biggest Loser”

Second Place “The Biggest Loser”

Het is juni 2017 en ik moet voor mijn werk als militaire verpleegkundige naar Kuwait voor mijn zesde missie. Ik wordt daar gekoppeld aan het Amerikaanse Airforce.  De basis is echt een mooi oord van bioscoop tot zwembad, van alles eten tot fitness. Veel amerikanen willen graag gaan trainen op hun missie, aangezien ze minimaal voor 6 maanden weg blijven van huis.

De Amerikanen hadden in de fitness een personal trainer lopen maar die ging begin Juni naar huis. Ik zag de oproep staan en vroeg om wat informatie. Nadat ik mijn Tante (Miriam) kopie had laten maken van al mijn diploma’s mocht ik aan de slag als Personal Trainer in de Amerikaanse Gym. Binnen 1 week begeleiden ik al 15 mensen met schema’s en voeding advies.  Ook begeleiden ik al enkele Nederlandse collega’s die als doel hadden afvallen en/of spiermassa aankomen.

Wat was dit heerlijk zeg! Mijn baan uitvoeren als verpleegkundige en mij passie uitvoeren als personal trainer.  Al snel kreeg ik de hulp vraag van Mendoza. Mendoza is een vader van 3 kids woont in collorado en werkte met mij samen op de medische post.  Nadat ik zijn intake had gedaan kwam ik erachter dat ik hem kon helpen op vitaliteit.  “Het beste uit zich zelf willen halen”. Hij gaf aan dat hij een voorbeeld wilden zijn voor zijn kinderen en dat hun niet de zelfde fout maken als hun vader. Ik vond dit een prachtige doel!

Zo zijn we als eerst begonnen om een studie te zoeken zodat hij deze in 6 maanden kon afronden om zo een degree te halen om ook qua rang omhoog te kunnen. Verder zijn wij gaan kijken naar zijn voeding intake en fitness ritme.

De Airforce organiseerde een wedstrijd voor al de Airforce basissen in het midden oosten. “The Biggest losser” Dit werd ons doel om top 3 te behalen.

Mendoza ging ervoor, Hij kocht via amazone een weegschaal en begon netjes zijn voeding af te wegen.  Na zijn werkdag stond hij te trainen en gedurende 2x per week stond ik naast hem om hem door middel van functional bewegen sterker te maken.

Na 6 maanden en helaas was ik al naar huis omdat mijn missie maar 3 maanden duurde , heeft Mendoza de 2de plek gehaald met “The Biggest losser” Hij was namelijk 17 kg afgevallen in 6 maanden tijd, zijn opleiding behaald en een rang gepromoveerd.

(Helaas hebben we niet de voor en na foto omdat dit doodmiddel van mail contact Kuwait verloren is geraakt)

Hier wel zijn persoonlijke note naar mij:

“Hey Mark I Just Want Take A Moment To Let You Know How Grateful And How Thankful I Am To Have Met You ..
You Have Changed My Life Drastically For The Better ..Prior To Coming On This Deployment My Lifestyle Was Just Drinking A Ton Of Beer And Eating Whatever Was In Front Of Me .. I Did The Bare Minimum Of Exercise Prior To PT Tests But Never Was Consistent.. I Never Had An Actual Workout Routine Or Goal.. I Didn’t Truly Take Exercise Serious .. But After Speaking To You Throughout This Deployment And You Taking The Time To Listen, And Ask What I Truly Want And Taking The Time To Write Me Up A Plan Has Honestly Made Me A Better Person Not Just Physically But Mentally Too.. Thank You For Taking Me Under Your Wing..I Feel Better About Myself And Am More Confident And Comfortable.. I Never Truly Realized How Much Food I Was Inhaling… I Am Still Weighing Out My Food And Plan On Continuing This Lifestyle Change When I Get Back Home .. I Plan On Incorporating Healthier Foods And Managing Portions For Me And My Family As Well.. I Just Want To Publicly Thank You And Praise You For What You’ve Done .. I Know You Don’t Like To Hear It But Thanks For Holding Me Accountable And Bringing Positivity To My Life..

I AM FOREVER GRATEFUL !!!

Respectfully,Manuel Isaac Mendoza ” 

Nadat ik deze brief kreeg van Manuel , realiseerde ik dat ik van mijn passie mijn werk moest gaan maken! Manuel, Je bent een topper en een geweldige vent om mee samen te werken! Succes met het nieuwe leven bij je gezin thuis en toekomst bij de Airforce.

-Mark Schadenberg
Vitaliteit coach

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.