Solo op reis

View Gallery
3 Photos
Solo op reis
Kate-Spade-Runway-Fashion-Week-Fall-2013-Photos

For my husband’s 40th, I did a dinner and as soon as everyone was done eating, they pulled the velvet drapes and go-go dancers in little shorts with my husband’s name written on their butt came out .

Solo op reis
Alice-Olivia-Runway-Fashion-Week-Fall-2013-Photos

The thing is with me is, I have two kids and a brand I’m very protective of and involved with. I usually go into the office every day and come home by 11pm at the latest. I have my tea, check my Instagram and my emails, and make sure everybody has what they need before looking at my schedule for the next day.

Solo op reis
0f2e179835c6b9cad8a531407b5607e9

If I'm out late, it's usually a lot of things that have to do

SOLO OP REIS

‘What a lovely surprise to finally discover how unlovely being alone can be.’

Alleen reizen,het blijft iets bijzonders. Vele gruwen alleen al bij het idee om in hun eentje rond te trekken. Ik krijg ook vaak de vraag, ‘Is dit niet saai?’ Mijn antwoord is dan ‘Nee’. Voor andere (en ja, ik ben daar dus 1 van), geeft het juist een gevoel van vrijheid en een andere beleving(dimensie). Alleen reizen is er in vele soorten en maten. Zo kan je bijv. denken aan de Zwitser Bertrand Piccard die de wereld rondreist in een zonnevliegtuig, een japanner van 106 jaar oud die de hele wereld rondreist met het openbaar vervoer en backpackers die met hun tas de wereld over gaan.

Het mooie aan alleen reizen is het helemaal op jezelf aangewezen zijn. Dit maakt je kwetsbaar maar waarschijnlijk vind ik dat het kwetsbaar zijn juist het gevoel van leven geeft.

“Ik ben deze reis dus veel alleen, maar EENZAAM- Voor veel mensen synoniem aan alleen. Voel ik mij dus absoluut niet!”

Wat ik persoonlijk heerlijk vind aan alleen reizen is het ontmoeten van andere mensen. Zo heb ik hier enorm leuke gesprekken gehad in Uber taxi’s tot afspraken in clubs en bars met Europeanen die nu leven in Miami. Waarschijnlijk was dit niet gebeurt als ik met een reisgenoot was geweest. Wat je dan vaak ziet is dat je met je partner of reisgezelschap meer met elkaar bezig bent en geen impulsieve actie doet.

Met toeval ben ik hier verschillende mensen tegengekomen, van personal trainers tot marketing mensen. Allemaal geïnteresseerd naar mijn verhaal als ex-militair die online mensen helpt en daarnaast graag reist.  zouden willen maar dat ze niet weg kunnen.

Ik heb jaren met deze gedachte rondgelopen bij defensie; ‘ik kan hier niet weg’ maar het moment dat ik ontslag heb genomen, heb ik een angst overwonnen. Mijn angst was namelijk, wat als ik stop met mijn baan….. ? Hoe dan verder? Komt het wel goed? Hoe kom ik aan inkomsten? Wat zullen mijn ouders hiervan vinden?

Ik heb lang met deze gedachtes gelopen  of eigenlijk was het meer een soort angst  .. Mark jij liep gewoon rond met angst.

Wat zijn angsten? Wij, als mensen zitten er vol van. Angst voor afwijzing, angst voor falen, angst voor de dood (dit had ik gedurende mijn eerste uitzending erg veel last van), angst voor dieren, angst voor een slecht gezondheid tot angst voor de tandarts of voor vele angst om alleen te blijven.

Zoals je nu kan lezen liep ik rond met enorm veel angsten voor dat ik de stap naar een nieuw leven heb gezet. Ik zag enorm veel obstakels die mijn gedachtes bezig hielden. Dit belemmert je angst je droom te bereiken of je doel.

Wat ik heb geleerd om mijn angst voor de dood te behandelen is om je angst te benoemen. Zo las ik laatst in een boek de quote      “Named must your fear be, before banish it you can”. Wat mijn therapeut Yolanda toen ook zei ”Je moet dit uitspreken en herhalen, zodat je dit kan aanpakken”. De angst pakt jou dan niet … dit was natuurlijk makkelijk gezegd en er kwam enorm veel emotie vrij toen ik dit hardop ging zeggen.

Maar wat ik merkte aan de Amerikanen/ Europeanen die ik had ontmoet. Zij hadden een angst om zelfstandig te worden m.b.t. hun werk e nook het reizen. Niet gek!! want we verzinnen allemaal verhalen om de angst weg te duwen. Ik hoorde smoesjes maar het stuk bang om te falen(angst) hoorde ik ze niet zeggen.

Onthoud, angsten zijn niet altijd slecht het kan soms ook goed voor je zijn in levensbedreigende situaties. Dan geeft je lichaam adrenaline boost en ga je de keuze maken vechten, bevriezen of vluchten (je komt in actie). Helaas zijn angsten vaak wel belemmerend maar wat als ik vertel dat dit tussen je oren zit.

Ik wil je als tip mee geven, ‘Benoem je angsten’ ga bij jezelf na: Welke doelen in het leven wil ik heel graag bereiken? Welke angsten belemmeren je om die te realiseren?

 

-Mark Schadenberg

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.