Introductie: Mijn naam is Mark

(Erfelijke) Familietrauma coach, slaapexpert, auteur, oud-beroepsmilitair, sportfanaat, maar bovenal levensgenieter. Met mijn (mensen)kennis en ervaringen, inspireer, motiveer en begeleid ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en met belangrijke levensvragen. Op zoek naar een betere nachtrust, verbinding en liefde in het familiesysteem en vooral ontdekken wie je echt mag zijn!

Welkom op de pagina ‘Mijn verhaal‘. Mijn leven begon onder bijzondere omstandigheden. Mijn moeder doorleefde de diepe rouw van meerdere miskramen en ontdekte pas na 16 weken dat mijn tweelingbroer en ik nog aanwezig waren, nadat zij net twee vruchtjes had verloren. Deze vroege ervaring van verlies bracht een gevoel van eenzaamheid en kilte met zich mee, nog voordat ik geboren was.

Mijn geboorte kwam te vroeg, en mijn longen waren nog niet volgroeid. In plaats van een eerste kostbaar uur van nabijheid, werd ik direct in een couveuse geplaatst, met een apparaatje op mijn borst dat mij met kleine schokjes hielp ademhalen wanneer ik ontspande of stopte met ademen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ontspannen lange tijd buiten mijn bereik lag.

Verbinding en verlatingsangst waren thema’s die mijn kinderjaren kenmerkten. Toen ik opgroeide, werd ik vaak gepest vanwege mijn zachtaardige aard. In een poging om mijn mannelijkheid te bewijzen, koos ik voor een carrière als beroepsmilitair.

Ondanks de uitdagingen heb ik nooit opgegeven. Ik heb altijd actief hulp en begeleiding gezocht bij coaches en leraren om mijn persoonlijke groei te bevorderen. Dit is mijn verhaal van veerkracht en de zoektocht naar verbinding.

Mijn verhaal

Jongensdroom

Na meerdere missies als beroepsmilitair werd ik geconfronteerd met innerlijke onrust en onderdrukte angsten, symptomen van een lichte vorm van PTSS die mijn slaap en dagelijks leven verstoorde. In mijn zoektocht naar innerlijke rust verdiepte ik me in spirituele vraagstukken en vond uiteindelijk de sleutel tot sereniteit. Deze transformatie heeft mij geïnspireerd om anderen te begeleiden op hun spirituele reis. Ik ben enorm dankbaar voor de leraren ( o.a Mark Wolynn, Maarten Oversier, Jolanda van Niftrik en Inti) die mij met hun diepgaande kennis, onvoorwaardelijke steun en persoonlijke betrokkenheid hebben bijgestaan. Zij hebben essentiële inzichten in mij ontstoken en mijn persoonlijke groei mogelijk gemaakt.

Hierbij wil ik mijn diepste dank uitspreken aan mijn moeder, die mij vanaf jonge leeftijd heeft onderwezen in de kunsten van het pendelen, het gebruik van kaarsen en kruiden, numerologie en het werken met energieën. Haar wijze lessen hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt en vormen een kostbaar geschenk dat ik mijn leven lang koester.

Door nu mijn eigen ervaringen te delen, actief te luisteren naar anderen, en mij continu te verdiepen in literatuur, opleidingen/workshops en coaching , ontwikkel ik mezelf verder om zo nog beter anderen te kunnen ondersteunen.

Lief & leed

In de totaal vijf uitzendingen die ik als militair gedaan heb, zag ik veel lief en leed. Zo maakte ik een mortieraanval van dichtbij mee, maar vond ik ook aansluiting bij de lokale bevolking. Toch kwam ook ik niet ongeschonden uit de strijd…

Oud-militair

In 2018 besloot ik met mijn carrière bij defensie te stoppen. Het werk had zijn tol geeist , ik leidde aan PTSS en ik had erg last van slaapproblemen. Het was een lange weg, om hiermee als burger te kunnen leven, maar het is mij gelukt. Uiteindelijk ben ik coachingstrajecten gaan ontwikkelen vanuit mijn eigen ervaringen met slaapproblemen en (Erfelijk) Familie trauma. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er nog veel meer mensen met dezelfde problemen rondlopen. Hierover schreef ik ook een boek: van slaapwandeling naar droomleven.

Van slaap naar familie erfenis

In de totaal vijf uitzendingen die ik als militair gedaan heb, zag ik veel lief en leed. Zo maakte ik een mortieraanval van dichtbij mee, maar vond ik ook aansluiting bij de lokale bevolking. Toch kwam ook ik niet ongeschonden uit de strijd…

Coaching

Inmiddels ben ik al jaren als coach actief en help ik zowel particulieren als bedrijven om door middel van het oplossen van familie trauma’s en het aanpassen van patronen weer in die volle levensenergie te komen. Mijn missie is het dan ook om te inspireren en te onderwijzen, zodat een ieder de mooiste versie van zichzelf kan zijn in welke rol dan ook.

Mark Schadenberg
Een leven vanuit liefde, daar zet ik mij elke dag opnieuw weer voor in.

Ben jij benieuwd hoe ik dat doe? Hoe ik omga met thema’s als slaap, carrière en relaties? Zet je koptelefoon op en luister naar één van de podcast waarin ik heb gesproken. Duik ook eens in de verhalen van mij en mijn vrouw Joyce als koppel. Ik hoop dat het je inspireert!

Meld je aan!