Blijf jij maar eten naar een slechte nacht slaap?

Erfelijk familietrauma heeft een diepgaande invloed op ons leven, het vormt onze emotionele welzijn en relaties. Het erkennen en aanpakken van dit diepgewortelde trauma is essentieel voor persoonlijke groei en het creëren van een stralende toekomst. In deze blogpost zullen we het concept van erfelijk familietrauma verkennen, de effecten ervan bespreken en praktische stappen bieden voor genezing. Als je op zoek bent naar ondersteuning op jouw genezingsreis, sta ik Mark Schadenberg klaar om je te begeleiden op het pad van genezing en transformatie.

KILO’S SLAAPGEBREK

Je herkent dit vast wel… je hebt een korte nacht gehad bent moe en ligt de volgende dag als een hobbezak futloos op de bank niets te doen. Je hebt lekkere trek en neigt naar ongezonde snacks zoals chips en chocolade. Slaapgebrek kan dus inderdaad leiden tot overgewicht. Gewichtstoename van wel 7,5 tot 12 kig per jaar ligt op de loer! En dat zijn toch kilo’s die we onszelf toch liever besparen, want we weten allemaal hoe lastig het is om ze er weer af te krijgen, zeker naarmate we ouder worden.

 

REM je eetgedrag

Wanneer je gedurende de nacht 6 uur of korter slaapt, vermindert de REM slaap. De REM slaap is de fase van jouw slaap waarin jouw lichaam de meeste calorieën verbrand. Slaap je kort, dan beland je minder snel en lang in die REM slaap en verbrand je dus automatisch minder calorieën. Vetverbranding waar je eigenlijk niet zoveel voor hoeft te doen! Bovendien maakt je lichaam minder leptine aan wanneer je kort slaapt. Leptine is het hormoon dat je lichaam aangeeft wanneer het ‘vol’ is. Daarbij focust je lijf zich juist wél op het aanmaken van Ghreline, het hormoon dat de hunkering naar energie verzorgt. Bovendien komt er cortisol vrij waardoor je eetlust kan toenemen en je hierdoor gemiddeld zo’n 200 tot 400 kcal extra per dag eet. En die extra calorieën kunnen een gewichtstoename van zo’n 7,5 tot 12 kg per jaar veroorzaken!

 

Uitgerust afslanken

Wil jij graag wat (corona) kilo’s kwijt, zorg dan in ieder geval dat je voldoende aandacht besteedt aan een goede nachtrust. Enkele tips op een rij:

 

– STOP  met Snoozen; hier raakt je lichaam juist meer van slag van;

– Doe een dutje van 20-25 minuten, maar wel vóór 14:00 uur in de middag;

– Ontbijt in de ochtend en het liefst in daglicht. Een goede start van de dag;

– Wil je trainen doe dit minimaal 3 uur voor het slapen. Je wilt niet dat de adrenaline nog door je lijf ruist als je op bed gaat liggen;

– Eet en slaap op de zelfde tijden. Rust en regelmaat doen wonderen!

Wil jij meer weten over slaap dan is mijn boek “Van slaapwandeling naar droomleven” echt iets voor jou.

Nieuw!

Ontdek de sleutel tot een diepe, herstellende slaap met mijn gloednieuwe online audio cursus: “Van Nachtwaker naar Nachtrust”. Deze zorgvuldig samengestelde cursus biedt je niet alleen waardevolle slaaptips voor de nacht, maar ook praktische opdrachten voor overdag, ontworpen om je slaapervaring volledig te transformeren.

Gun jezelf de rust die je verdient en maak gebruik van de exclusieve kennismakingsprijs van slechts €33.

 

Klik nu hier en begin de reis naar betere nachten en energiekere dagen!

 

 

Mark Schadenberg

Meld je aan!