Hoe onopgeloste trauma’s van ouders de kinderen beïnvloeden

Kinderen met angststoornissen, slecht slapen, druk, onrustig, allergieën, of mysterieuze symptomen dragen soms een last die niet eens van hen is. Deze last komt vaak voort uit problemen binnen de familie die nooit zijn opgelost. Erfelijk familietrauma kan onbedoeld worden doorgegeven aan onze kinderen en zelfs kleinkinderen.

Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat baby’s niet met een blanco begin starten. Traumatische ervaringen van ouders of grootouders kunnen genetisch in ons worden vastgelegd, waardoor we geprogrammeerd worden om vergelijkbare trauma’s het hoofd te bieden. Deze genetische sporen kunnen van generatie op generatie worden doorgegeven.

Ik sprak onlangs met een vader wiens dochter voortdurend worstelde met ernstige angstaanvallen. De artsen konden geen duidelijke oorzaak vinden, maar toen erfelijk familietrauma ter sprake kwam, begonnen de puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Het bleek dat de angststoornissen terug te voeren waren op de onopgeloste angsten van haar grootmoeder tijdens de oorlog. Dit was een duidelijk voorbeeld van hoe oude, onopgeloste familieproblemen de huidige generatie kunnen beïnvloeden.

Veel ouders zouden er alles voor over hebben om de pijn van hun kind weg te nemen. Gelukkig hebben we de kracht om dit te doen, als we maar bereid zijn om de moeilijke stappen te zetten om ons eigen leven te helen. Dit betekent vaak dat we de verhalen en oordelen die ons vasthouden moeten loslaten, en de moed moeten opbrengen om ons hart te openen voor degenen die ons pijn hebben gedaan.

We spelen een cruciale rol als bewakers van de volgende generatie. Onze acties, keuzes, en de problemen die we negeren of oplossen, hebben een diepgaande invloed op het leven van onze kinderen. Door onze eigen leven op orde te brengen, verbeteren niet alleen onze eigen levens, maar geven we ook onze kinderen een betere kans om vrij en gelukkig te leven.

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, inclusief een toekomst vrij van de lasten uit het verleden. Als je bezorgd bent dat onopgeloste trauma’s binnen jouw familie invloed kunnen hebben op je kinderen, nodig ik je uit voor een persoonlijke sessie in mijn praktijk. Tijdens deze sessie kunnen we samen de verhalen en blokkades die jou en je familie beïnvloeden verkennen en aanpakken.

 

Dit is jouw kans om een positieve verandering te bewerkstelligen en te zorgen dat je kinderen een gezonde, vrije toekomst tegemoet gaan.

 

Neem vandaag nog contact op om meer te leren en een afspraak te maken.

Meld je aan!