fbpx Skip to main content

Erfelijk familietrauma coaching

Maakt de weg vrij voor liefde en verbinding

"Onbewuste familieloyaliteit en onopgeloste trauma's worden gedragen in de woorden die we spreken, de symptomen die we uiten en de lichaamsafweer die we onbewust opbouwen."

Kunnen de trauma’s van onze ouders, grootouders en zelfs overgrootouders in ons voortleven – vooral als ze onopgelost zijn? Als je door iets wordt getriggerd en niet weet waarom, kan het antwoord in je familiegeschiedenis liggen. Begrijp de hulpmiddelen om mensen te helpen moeilijke of verbijsterende problemen tot de kern te doorgronden en de strategieën van Mark om jezelf te bevrijden van schadelijke patronen.

De emotionele geschiedenis die jij met je familie deelt, begon al voordat je werd verwekt. Toen je oma vijf maanden zwanger was van je moeder, zat de eicel die jou uiteindelijk zal worden al in de baarmoeder van je moeder. Dat betekent dat jij, je moeder en je grootmoeder allemaal dezelfde biologische omgeving deelden. Wat je grootmoeder ook heeft meegemaakt – haar trauma’s, haar verdriet, haar verdriet – kan je emotionele erfenis worden.

Hi, Mark hier

Ik dacht dat mijn stressreacties op trauma’s ontstaan zijn tijdens mijn tijd bij defensie. In mijn volwassen leven leefde ik altijd in schaarste, kon ik moeilijk verbinding voelen met mensen en had ik het gevoel dat ik niet mocht genieten. Daardoor heb ik mij tijden zwaar en donker gevoeld.
Waren deze symptomen en gevoelens de reacties van de missies?

Het bleek al bij mijn geboorte te zijn begonnen. Ik ben samen met mijn tweelingbroertje zes weken te vroeg geboren en ik moest in de couveuse. Elke keer als ik stopte met ademen kreeg ik een stroomschok. Verbinding met mijn moeder was amper mogelijk omdat ik in de couveuse lag terwijl die verbinding een van de belangrijkste dingen is in het leven.

Ik voelde afwijzing en schaarste in liefde. Daardoor kreeg ik de overtuiging mee dat we het niet waard waren geboren te zijn. Mijn moeder heeft weer een verhaal waarom ze bepaalde dingen niet kon, ook al had ze het wel heel graag gewild. Omdat ik mij bewust ben geworden van de beschadiging in onze band en deze ben gaan oplossen ervaar ik geen symptomen. Ik ervaar nu juist overvloed!

Durf jij te kijken welk trauma er in jullie familie leeft?

Erfelijk familietrauma Mark Schadenberg

Herken jij jezelf in het volgende?

  • Ik heb moeite met grenzen stellen
  • Ik heb een of beide ouders afgewezen
  • Ik heb een verbroken relatie met mijn moeder
  • Het lukt niet om een kindje te krijgen
  • Ik ben een ster in het uitschakelen van gevoelens en geen emoties en pijnen tonen
  • Ik leef met een geheim en probeer alles in te zetten om maar niet te voelen.
  • Ik heb last van fysieke klachten die niet maar niet weg gaan.
  • Ik heb echt alles geprobeerd om me beter te voelen, maar niets werkt.
  • Ik ben continue bezig met zelfhulp boeken en/of podcasts luisteren.
  • Ik vraag me af wie ben ik nu eigenlijk?

Misschien heb jij dan last van de erfenis dat het Familietrauma heet. Iedereen draagt namelijk bewust of onbewust trauma’s met zich mee. En dat kunnen ook trauma’s zijn van jouw ouders en grootouders. Maar hoe pak je deze aan? Laat mij je hierbij helpen.

Erfelijk familietrauma - Mark Schadenberg - foto 2

In de media

Luister en lees meer over Mark zijn werk.

Lees verder

Wil jij...

Wil jij weten of jij het trauma van jouw (voor)ouders draagt? Of dat er een verbroken verbinding is tussen jou en je moeder? Wil je voorkomen dat jouw problemen niet die van je kinderen worden? Ga aan de slag.

Inzicht in jouw familiegeschiedenis?

Ontdek jouw familiegeschiedenis en de oorzaak van jouw innerlijke onrust.

Een oplossing voor jouw innerlijke onrust?

Doorleef de geschiedenis en kom tot nieuwe inzichten over jouw eigen levensloop.

Professionele begeleiding?

Wees welkom in mijn coachingspraktijk waar ik een veilige en vertrouwde setting voor jou creëer om te helen.

6 maanden traject

6 sessies, 6 calls online en 1 live-dag en ondersteuning via Telegram/E-mail

Plan kennismaking gesprek

Zij gingen je voor

Ik weet niet wat je met mijn man gedaan hebt, maar ik ben vandaag bevallen met de meest fantastische man ooit aan mijn zijde! Hij was totaal niet bang om het woord te voeren en keuzes te maken toen ik het niet meer kon. Ik had nooit kunnen denken dat ik zo blindelings op iemand zou durven en kunnen vertrouwen op één van de meest kwetsbare momenten van mijn leven.

WiesjeCoachingsklant

7 Jaar liep ik met eczeem op mijn handen! Tijdens een sessie met Mark zijn we erachter gekomen waar dit vandaan is gekomen. Nu 1 maand verder is het bijna helemaal weg.

HanCoachingsklant

Na 2 miskramen kreeg ik mijn zoon Dean. Hij huilde als baby enorm veel en had last van zijn buik. Na een aantal maanden bleek hij voor verschillende dingen allergisch te zijn. Na dat ik afgelopen maanden mijn eigen stukken heb aangekeken bij Mark, is er iets geweldigs gebeurt. Dean is bijna van al zijn allergie af en hoeft geen medicatie meer te slikken daarvoor. Hij is enorm vrolijk en wil graag spelen met iedereen. Dank je wel Mark!

FemkeCoachingsklant

Goedemorgen Mark,
Het begint te stromen. Gisterenavond keek ik op mijn mail en mijn mond viel open. Mijn moeder had een mail gestuurd en dit had ik nooit verwacht dat dat ooit nog zou gebeuren.
Er gebeurt heel veel met mij en mijn omgeving op dit moment.
Nogmaals ik ben je heel dankbaar?

ArnoErfelijk Familie Trauma Sessie

Vrijdag m’n moeder ophalen voor kerst , wat ik voorheen never nooit zou doen ?? De relatie met moeder echt sterker geworden.

MarcErfelijke Trauma Combi sessie

Wat is erfelijk familietrauma?

Hoewel veel mensen het niet zullen beseffen, erven wij de trauma’s en angsten van onze ouders en grootouders. Uit onderzoek is gebleken dat trauma’s een effect hebben op ons DNA, een manier van de natuur om aanpassingen te kunnen doen om volgende generaties te kunnen laten overleven. Door het aankijken van onopgeloste problemen in de familiesferen, kan echter voorkomen worden dat pijnstukken worden doorgegeven aan een volgende generatie. Door het oplossen van het familietrauma wordt de weg vrij gemaakt om liefde te laten stromen.

Waarom horen we tegenwoordig steeds meer over erfelijk familietrauma?

We leven in een tijd waarin meer mensen spiritueel ontwaken, bewuster worden en bereid zijn om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen in de heling van hun trauma’s. Door deze eigen verantwoordelijkheid te nemen en zowel eigen trauma’s als familietrauma’s te helen, lever je een bijdrage aan het oplossen van het collectieve trauma in de wereld. Hierdoor wordt deze weer een stukje mooier en liefdevoller, iets wat we na alle heftige gebeurtenissen graag willen bereiken.

Worden de erfelijk familietrauma traject vergoed door de zorgverzekering?

De gesprekken en sessies bij coachingspraktijk Mark Schadenberg worden niet gedekt vanuit de zorgverzekering.

Begeleid jij ook kinderen?

Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook kinderen begeleid in hun traumaverwerking. Dit doe ik niet omdat trauma’s bij kinderen door ouders opgelost kunnen worden. Trauma’s bij kinderen zijn in veel gevallen een reflectie van onopgeloste en onuitgesproken zaken in het familiesysteem. Daarom zou in plaats van de oplossing bij de kinderen te zoeken de oplossing juist door de ouders gecreëerd moeten worden. Wanneer je als ouder zelf aan de slag gaat met traumaheling gaat dit ervoor zorgen dat de trauma’s bij je kinderen ook opgelost worden.

Waarom de ruimte tussen de sessies?

Er gebeurt tijdens een sessie enorm veel, van inzichten tot energie die vrij komt. Dit heeft tijd nodig om te integreren. Daarnaast komen er mogelijk nieuwe stukken op je pad. Deze kunnen we dan aanpakken. Vertrouw het proces!  You Can’t Rush Your Healing!

Het laatste nieuws

Na mijn tijd bij defensie ben ik mij gaan verdiepen in het thema slaap en zo uiteindelijk dé slaapexpert van Nederland geworden. Maar ik voelde dat er meer zat, achter al die slaapproblemen. Volg mijn blog om up to date te blijven over het laatste nieuws.

Lees verder