Slaapcoach Mark Schadenberg
Over

Slaapcoach Mark Schadenberg

Je zal wel heel druk zijn Mark” – hoor ik regelmatig. Als ik dan zeg dat ik helemaal niet zo druk ben, omdat ik mijn tijd goed indeel, zijn mensen verbaasd. Want druk zijn wordt maar al te vaak gekoppeld aan succesvol zijn.

Ik ben Mark Schadenberg: slaapcoach, auteur, dromenvanger, oud-militair, sportfanaat, maar bovenal; levensgenieter!

Meerdere missies heb ik gedaan als militair. Tijdens trainingen werd er bewust gericht op het verstoren van slaap als onderdeel van oefeningen. Mede hierdoor heb ik zelf te maken gehad met een onveilig gevoel wat resulteerde in slaapproblemen.

De controle loslaten

Sporten is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Vroeger sportte ik om er goed uit te zien, voornamelijk voor mijn omgeving. De druk die daarbij hoorde, zorgde onbewust ook voor stress. En stress zorgt er weer voor dat je slechter slaapt. Wij mensen willen graag de controle over dingen waar we geen controle over hebben… De hoeveelheid stress die daarbij komt kijken, kan je letterlijk slapeloze nachten bezorgen. Hoe harder je vecht, hoe meer je wakker ligt.

Het hielp mij om die controle los te laten. Nu sport ik alleen nog om lekker in mijn vel te zitten én omdat ik daardoor beter slaap, niet om er goed uit te zien voor anderen.

Typisch Mark

Je vindt mij regelmatig ‘in het wild’ terwijl ik hardloop door Amsterdam in de vroege ochtend. Ook is de kans groot dat je mij buiten ziet terwijl ik met onze hond Mila wandel. Wandelen geeft mij namelijk energie en zorgt voor rust in mijn hoofd. Amsterdam dus, daar woon ik samen met mijn grote liefde Joyce Joan.

Weetjes & feiten over mij:

  • Ik word liever niet wakkergemaakt, dan verstoor je mijn dromen namelijk;
  • En als ik dan toch wakker gemaakt moet worden, zou ik dat graag doen als ik vader mag worden, ik ben namelijk dol op kinderen;
  • Als echte vroege vogel ben ik om 21 uur ’s avonds vaak al moe;
  • Sporten is voor mij heel belangrijk, ik sport gemiddeld vier keer in de week;
  • Ik eet volledig plantaardig en deel regelmatig lekkere gerechten via mijn Instagram-kanaal.

Wil je meer over mij weten, heb je vragen over slaapproblemen of slapeloosheid? Stuur me dan een bericht of volg mij via Instagram.