Manifesteren kun je leren: slaap en mindset
Manifesteren kun je leren. Het is een populair gezegde dat we veel voorbij zien komen. Maar wat is hier nu eigenlijk van waar? Kun je daadwerkelijk je doelen bereiken door positief te gaan denken? Hebben de woorden die wij onszelf vertellen echt zo veel invloed op onze overtuigingen en acties? Ik worstel al een tijdje met het concept manifestatie, want hoewel ik geloof in positief zijn om goede dingen in ons leven aan te trekken, geloof ik ook dat positieve gedachten alleen het niet per se eenvoudiger maken jouw doel te bereiken. Hiervoor is ook positieve actie vereist. Een onderbelichte kant van het concept ‘manifesteren’ als je het mij vraagt, maar zeker net zo belangrijk.
Manifestatie
Manifestatie verwijst naar verschillende zelfhulpstrategieën die bedoeld zijn om een persoonlijk doel te bereiken door je gedachten te concentreren op de gewenste uitkomst. Een prachtig concept! Maar zoals ik hierboven al aangeef niet de volledige sleutel(bos) tot succes. Voor het bereiken van dat succes, is een goede combinatie vereist van positief denken én actie. Of het nu begint bij die gedachte of juist bij de actie, beiden zijn nodig om van A naar B te komen. Ik geloof zeker dat onze woorden een magisch effect of juist toxic uitwerking kunnen hebben op wat ons overkomt. Iets wat ik ook al mijn coachingsklanten meegeef. Woorden beïnvloeden namelijk onze overtuigingen en acties, welke op hun beurt een plaatje maken van ons leven. Denk je positief, dan zal de energie gaan stromen en kun je met gerichte acties toewerken naar datgeen je wilt bereiken. Begin je bij de actie: je gaat vanaf nu bijvoorbeeld 3x per week naar de sportschool omdat je in de zomer goed in je vel wilt zitten, dan zullen jouw positieve gedachten je uiteindelijk helpen om nóg harder voor dat doel te gaan werken.
Slaap en manifesteren
Manifestatie is ook toe te passen op slaap. Onze woorden en gedachten hebben namelijk een zeer diepgaand effect op de kwaliteit van onze slaap. Geen wonder dat ruim eenderde van de Nederlanders aangeeft te lijden onder slaapproblemen en een slechte slaaproutine. Niet kunnen inslapen, geregeld wakker worden, piekeren, restless legs; het zijn slechts enkele van de veelvuldig genoemde klachten. De kwaliteit van de slaap is bij deze groep mensen dermate slecht, dat het een negatieve uitwerking heeft op de mentale en fysieke gezondheid. Zo gaan mensen met te weinig slaap zich meer onzeker en angstig voelen en hebben zij meer moeite met het maken van keuzes. En waarom zij slecht slapen? Vaak omdat ze hetzelfde riedeltje in hun hoofd blijven herhalen: ‘ik kan niet slapen’ (woord & gedachte) + ‘ik word boos of gefrustreerd’ (negatieve actie).
‘Master your mindset’
Nog zo’n populaire term: ‘master your mindset’. En hoewel mijn haren af en toe recht op gaan staan van deze oneliners zit er zeker een kern van waarheid in. Wanneer jij jouw gedachten onder controle hebt, zullen jouw acties ook beter te sturen zijn. Je leest het goed – acties! Want die zijn echt nodig om dichterbij jouw doel te komen en dat geldt ook voor slaap. Je kunt natuurlijk tegen jezelf zeggen dat je heerlijk gaat slapen vannacht, maar vervolgens een hele lijst van dingen doen die deze goede slaap juist níet bevordert. Het resultaat: je zal uiteindelijk niet goed slapen en moe wakker worden. Woorden en die ‘master of mindset’ alleen zijn dus niet goed genoeg. Maar ook alleen actie ondernemen is niet goed genoeg. Je kunt nog zo vaak je telefoon op tijd wegleggen, geen blauwlicht meer zien, niet laat eten en sporten, maar door jouw negatieve mindset (‘ik slaap vannacht vast wéér niet goed) toch slecht slapen. De manier waarop jij op zo’n moment slaap benadert saboteert de inspanning om juist wél te genieten van een goede nachtrust.
De oplossing voor slecht slapen
Wanneer je moeite hebt met slapen, is het normaal dat je er niet over praat alsof het geweldig is. Maar je woorden en overtuigingen over je slaap hebben invloed op de manier waarop jij slaap de volgende keer dat je naar bed gaat benadert. Wanneer je het verwacht, zal het vaak gebeuren. Ik geloof echt dat slaap te verbeteren is door van slaap te leren houdenalsof het je vriend(in) is. Zorg dat je er naar uitkijkt om naar bed te gaan en geniet van de kostbare tijd onder de wol. Door positiever te denken aan jouw tijd in bed zal je ervaring langzaam veranderen en zul je er alles aan doen om die geliefde slaap zo goed mogelijk te bedienen (actie!). Kortom, master your mindset en kom in actie!
Ontdek de sleutel tot een diepe, herstellende slaap met mijn gloednieuwe online audio cursus: “Van Nachtwaker naar Nachtrust”. Deze zorgvuldig samengestelde cursus biedt je niet alleen waardevolle slaaptips voor de nacht, maar ook praktische opdrachten voor overdag, ontworpen om je slaapervaring volledig te transformeren.
Gun jezelf de rust die je verdient en maak gebruik van de exclusieve kennismakingsprijs van slechts €33.
Klik nu hier en begin de reis naar betere nachten en energiekere dagen!