Wil jij jouw sportpresentatie verbeteren?

Erfelijk familietrauma heeft een diepgaande invloed op ons leven, het vormt onze emotionele welzijn en relaties. Het erkennen en aanpakken van dit diepgewortelde trauma is essentieel voor persoonlijke groei en het creëren van een stralende toekomst. In deze blogpost zullen we het concept van erfelijk familietrauma verkennen, de effecten ervan bespreken en praktische stappen bieden voor genezing. Als je op zoek bent naar ondersteuning op jouw genezingsreis, sta ik Mark Schadenberg klaar om je te begeleiden op het pad van genezing en transformatie.

Sportprestatie verbeteren door voorouderlijk werk

Je ziet steeds vaker dat profsporters gebruik maken van een sportpsycholoog om zo hun sportprestatie te verbeteren. Mentaal goed in je vel zitten wordt steeds belangrijker in de sportwereld. Niet gek ook, want elke kleine nuance kan net het verschil zijn tussen winnen of verliezen. Ook voorouderlijk werk kan ontzettend helpen om te prestaties te verbeteren. Je kan namelijk verschillende blokkades ervaren door de opgelopen trauma’s van je voorouders. 

Zo had ik een tijdje geleden een voorouderlijke sessie met topschaatser Gijs Esders. Hij kwam bij mij omdat hij blokkades ervaarde tijdens het uitoefenen van zijn sport. Hij had onder andere last van spanningsopbouw in zijn spieren voor grote wedstrijden. Dat hoorde er bij dacht Gijs: “Ik accepteerde deze spanning volledig, het was een onderdeel van topsport in mijn beleving.” Ik liet hem inzien dat dit niet zo hoefde te zijn, deze spanning kan een gevolg zijn van trauma’s die vastzitten in zijn lijf. In onze sessie konden we de trauma’s in kaart brengen om ze zo te kunnen doorleven.

Wedstrijdspanning

Gijs zat voor wedstrijden altijd vol met spanning. Hij had moeite met ademhalen, vaak krampen en ook schrok hij van het startschot. Dit zijn natuurlijk geen bevorderlijke omstandigheden voor een topschaatser, het kunnen hem kostbare seconden kosten. In onze sessie samen kwamen we uit bij een van zijn voorouders die resoneerde met deze klachten. Hierdoor kon Gijs inzien dat de problemen zijn oorsprong vonden in de voorouderlijke lijn.

De sessie

Gijs ervaarde deze sessie als bijzonder vertelde hij mij later: “Je vragen waren persoonlijk, confronterend en reflecterend en hierdoor kwam er veel emotie vrij.” Emotie hoort bij het helingsproces. Het was ook zeker niet zonder resultaat! “Je gave is echt bijzonder, de fysieke spanning die ik ervaarde rond mijn middenrif is volledig verdwenen. Wat een enorme verlichting!” Gijs is ontzettend blij dat deze spanning weg is en zich zo veel meer ontspannen kan voorbereiden op zijn wedstrijden.

Zonder deze spanning kan Gijs zich weer volledig focussen op zijn sportprestatie. De afleiding van deze spanningen is weg, waardoor er weer ruimte is voor hem om zich volledig op de wedstrijd te concentreren. Dit is ontzettend belangrijk want naast een gezond lijf is een gezonde geest ook cruciaal om goed te kunnen presteren. Ik ben blij dat ik Gijs heb kunnen helpen het volledige vertrouwen in zijn mentale staat weer terug te vinden.

Ook schaatsen.nl wijdde een artikel aan mijn sessie met Gijs:

Topsportcarrière van Gijs Esders te danken aan voorouders?

Lees nu het hele verhaal!

Gijs is ontzettend blij met zijn sessie: “Het heeft mij zo veel inzicht en verlichting gegeven en daarom moedig ik iedereen aan om een voorouderlijke werksessie te ervaren.” Door de sessie kan hij zich weer focussen op zijn volgende doel. “Stoppen is geen optie” heeft Gijs altijd gezegd, en ook nu gaat hij er weer vol voor. Een topsporter in hart en nieren met een doorzettingsvermogen van heb ik jou daar. Ik heb er alle vertrouwen in!

Welk stuk van jouw voorouders leeft nog in jou?

Mocht je na het lezen geïnteresseerd zijn in een sessie, kijk dan snel op de pagina voor meer informatie.

 

Meld je aan!